Nyheder

Corona virus - covid-19

12.03.2020 12:22 Forfatter: DFOI

 

Fra DFOI’s lægefaglige hold er anbefalingerne tydlige vedr. covid-19.

Følg myndighedernes anbefalinger og være særlig opmærksom på god håndhygiejne.

Antallet af danskere, der er smittet, er hastigt stigende, og nogle bliver nu smittet i Danmark. Der er derfor grund til at alle tage statsministerens opfordring til rettidig omhu både for eget og andres helbred alvorligt.  

Vi skal passe på os selv og hinanden. For mange personer med svær grad af OI vil infektion med corona muligvis kunne føre til potentielt alvorlig sygdom. 

Anbefalingen må derfor være at man er sammen med så få personer som muligt, arbejder hjemmefra hvis det er muligt og undlader at deltage i sociale arrangementer. 

Man bør heller ikke rejse ud af Danmark, dels pga. af risikoen for smitte, men også fordi vi har et af verdens bedste sundhedsvæsener, hvor man har den største chance for at kunne få hjælp, hvis man skulle blive smittet og syg.

Personer med OI kan være i øget risikogruppe ved en smitte eftersom OI er en bindevævssygdom. Ikke en knoglesygdom. 

Der er også bindevæv i lungerne. Og OI skyldes en defekt i proteinet collagen. Husk evt. på L’oréal-tv-reklamerne for blandt andet shampoo - her fortæller de at deres shampoo styrker collagenet i håret. Faktisk er der 3,5-4,5 kg collagen i hele kroppen på en såkaldt normal person. 

Og det er velkendt, omend meget overset, at der kan være respirationsproblemer når man har OI. Derfor kan personer med OI være en såkaldt sårbar gruppe og man bør derfor tage sine forholdsregler.

Bestyrelsen i DFOI følger sagen nøje, og vælger at se tiden an for en eventuel aflysning af det foranstående årsmøde, der i skrivende stund fortsat forventes afviklet.

Der er yderligere information på www.coronasmitte.dk

På bestyrelsens vegne,

Karsten Jensen
formand