Nyheder

15 nye hospitaler inviterer til Åbent Hospital

19.08.2019 09:55 Forfatter: DFOI

Søndag den 1. september kan du få en forsmag på fremtidens hospitaler, når regionerne inviterer indenfor på 15 nye og ombyggede hospitaler. Det sker til den fælles begivenhed på tværs af alle fem regioner: ’Åbent Hospital 2019’.

Forskning, behandling og specialer samles på de nye hospitaler, hvor patienter og personale har været involveret i byggeprocessen. På dagen kan du få et indblik i byggeriet og de mange tanker bag, uanset om det handler om teknologi, forskning, logistik, wayfinding eller den nyeste behand-ling.

På Nyt Odense Universitetshospital kan du snuppe en kop gratis kaffe og kage med regionsrådspo-litikere og på Den Nye Retspsykiatri Sct. Hans kan du få indblik i helende arkitektur alt sammen i grønne omgivelser, der indbyder til picnic.

- Åbent Hospital er chancen for at komme bag scenen på fremtidens hospitaler, hvor blodprøver suser i rør i væggene, robotter klarer det kedelige, det tunge og det svære, så personalet kan blive aflastet, og hvor der er enestuer, måske med en seng til en pårørende, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Flere steder er der hospitalsklovne eller måske åben ambulancevognpark. Alle steder kan du møde sundhedsvæsenets personale, som er rygraden i byggeriet og i vores sundhedsvæsen hver eneste dag.