Nyheder

Deltag i antropologisk undersøgelse

09.09.2017 15:56 Forfatter: DFOI

Ida Vandsøe Madsen

 

Ida Vandsøe Madsen, der var med på vores årskursus og er i gang med sin antropologiske undersøgelse vil gerne have hjælp fra vores medlemmer.

Ida skriver: Kære medlemmer af DFOI Jeg håber, at I vil hjælpe mig med at skabe ny viden om OI 

Jeg er kandidatstuderende ved Institut for antropologi på Københavns Universitet, og jeg er i gang med at lave mit speciale om de sociale, psykosociale og eksistentielle aspekter af at leve med OI.

I efteråret 2017 skal samle den data, som skal fungere som grundlag for mit speciale, som jeg skal skrive i efteråret 2018. Jeg har valgt at undersøge OI, fordi det åbner for, at jeg kan beskæftige mig med nogle grundlæggende temaer i antropologien fra en ny vinkel, fordi der er lavet meget få antropologiske undersøgelser af OI. Projektet kan derfor forhåbentlig bidrage med ny viden om OI.

Mit overordnede fokus er på mennesker med OI’s oplevelse af tid og rum fra et interpersonelt perspektiv. Mere præcist ser jeg med hensyn til tid på, hvordan tidligere perioder med brud påvirker nutidige oplevelser og håndteringer af brud.

Med hensyn til rum ser jeg på opfattelsen af de rummelige omgivelser og måden at færdes i disse på for at undgå brud. Med hensyn til det interpersonelle perspektiv ser jeg på, hvordan sociale relationer har betydning for de to første perspektiver, altså, hvordan oplevelsen af tid og rum ikke er individuel men former og formes af, hvordan ens sociale relationer, venner og familie, forholder sig til OI.

For at kunne undersøge dette, har jeg dog brug for at høre om og se, hvordan livet med OI kan se ud. Derfor har jeg brug for jeres hjælp. Vil du bidrage med din fortælling? I løbet af efteråret 2017 vil jeg udføre en række interviews.

Jeg vil gerne lave flere interviews med de samme personer, for at få et dybere indblik end hvad et enkelt interview kan give, og for at få mulighed for at dykke ned i de temaer der dukker på i løbet af det første interview. Jeg vil dog foreslå, at vi starter med et interview, og så er det op til dig, om du vil deltage igen eller ej.

Dine præmisser

Det er vigtigt, at det foregår på dine præmisser, og du kan således altid springe fra og sige, at du ikke har tid eller lyst til at deltage mere, ligesom der ikke er noget, du er forpligtiget til at svare på. Interviewene vil foregå hvor og hvornår det passer dig, og du vil blive anonymiseret i specialet, hvis du ønsker det.

Det kræver ingen særlig viden om OI, og der er ikke nogen rigtige eller forkerte svar. Jeg er interesseret i at høre om livet med OI, sådan som du oplever det.

Kontakt mig

Hvis du har lyst til at deltage eller bare gerne høre mere om projektet, så kontakt mig på mail:

vandsoee@gmail.com.

Jeg har brug for al den hjælp, jeg kan få, og jeg sætter stor pris på alle grader af deltagelse. Jeg håber, at høre fra dig. Med venlig hilsen Ida Vandsøe Madsen Institut for antropologi Københavns Universitet

Støt vores landsindsamling

 


 

Støt DFOI via DrugStars

Begivenheder

01.10.18

  • 11:00-12:00 Landsindsamling Test Kortbetaling

09.11.18

  • 16:00-12:00 Familiekursus 2018
    Deltager er familier som har et barn under 18 år med OI. Kursus holdes den 9. november kl 16.00 til 11. november kl 12.00 på Fredericia Vandrehjem, Vestre Ringvej 98, DK-7000 Fredericia. Prisen er 400,00 kr pr voksen. 

    Bemærk at kun de voksne skal tilmeldes og betales men husk at udfyld spørgeskema med alle børn og hjælper som skal deltage!

DFOI

C/o. Karsten Jensen

Vestervej 15

6880 Tarm

Tlf: (+45) 70 20 70 85
kj@dfoi.dk

CVR: 130 180 06